Dag 2 i Berlin, Tyskland (5 November)

Utomlands Permalink0
Vi klev upp vid 09.00 för att käka deras omtalade frukost. Vi hade läst på recensionerna att frukosten var riktigt bra, så vi såg fram emot att få i oss lite energi. Utbudet var rätt bra och frukosten var bra, men tror det var lite fööör bra recensioner. Men alla har vi olika smaker! 
 
När vi käkat klart gick vi upp på rummet och fixade oss innan vi intog Berlin! Vi började med Brandenburger Tor där det var proppfullt med turister. En stadsport och propylé som blivit väldigt en stor symbol för Berlin. Vi knäppte lite bilder innan vi gick vidare. Förintelsemonumentet stod näst på kartan men påväg dit såg vi en stor glaskupol högt uppe över någon byggnad så vi blev nyfikna och gick dit. Visade sig att den var ovanför Riksdagen. Det var väääärldens kö och vi trodde att det var den kön som var entrén till huset, men det var det icke. Lite längre bort fanns en annan kö, också ganska lång men inte i närheten av den andra. Vi ställde oss i den för att boka tid uppe i glaskupolen. En timme senare kom vi fram och då bokade vi tid för Söndag. 
 
När vi var klara promenerade vi till Förintelsemonumentet som låg väldigt nära. Det är som sagt ett minnesmärke för alla judar som mördades under Andra Världskriget. Ett väldigt häftigt ställe. Alla betongpelare är i olika höjder och marken är också i olika höjder. Det var tjusigt faktiskt. Fanns även en underjordisk museum med alla judar som man vet blivit mördade i Andra Världskriget, men det upptäckte vi inte förrän flera timmar senare när vi skulle hem och gick förbi monumentet. Typiskt! 
 
Vi tog en massa selfies som alla andra turister innan vi bestämde oss för att käka. Fanns några restauranger i närheten och vi nappade på en där det stod en skylt med texten "Currywurst" som vi hört är något man inte ska missa i Berlin. Det är korv med curry över sig, inte svårare än så, haha. Det mättade oss för stunden, men vi hade en reservation på en restaurang, så vi fick inte bli för mätta. 
 
Klockan 18.00 hade vi reservation på restaurang "A Mondo", en italiensk restaurang vi tänkt käka på dagen innan men när vi ringde var det fullbokat, så vi fick tid dagen efter. När vi skulle ta oss ifrån Parizer Plats, där vi först hade klivit av, så verkade inte vår buss komma, trots att det stod på tidtabellen att den skulle vara där. Det ösregnade och klockan rann iväg. Efter kanske 40 minuter och enligt tidtabellen tre (!!!!!) missade bussar kom äntligen vår buss. Då var vi dyngsura och ville bara till hotellet. Vi kom fram till hotellet vid ungefär 17.40 och det skulle ta lite tid att åka till restaurangen. Men vi tog en taxi vid 18.00 istället, blev inte dyrt. 
 
Vår restaurang var jättefin och trevlig miljö. Jag käkade Frutti Di Mare och det var riktigt gott. Vi tog sedan efterrätt och jag tog pannacotta igen, haha. Men pannacottan dagen innan var mycket godare, men det hade man ju inte vetat om man inte provat! När vi var mätta och belåtna åkte vi hem och gjorde oss i ordning för att inta Berlins uteliv! 
 
Vi började med baren "40Seconds" som Bella hört talat skulle vara bra. När vi kommer in visar det sig att de inte tar kort (!!!!!) utan hänvisar oss till en bankomat lite längre bort, det var drygt. Men vi tog ut våra pengar och fick sedan slippa kön och gå in. Vi åkte upp med en hiss och kom fram till baren, den låg högst upp i byggnaden och hade en riktigt bra utsikt. Men tror det är bättre på sommaren då man kan vara utomhus! Vi tog en varsin drink men kände inte riktigt att vi ville stanna på stället.
 
Vi tog en taxi och tänkte först dra till Matrix, ett ställe jag hört är bra. Men jag kände till ett annat ställe som heter Berghain också, så vi frågade chauffören vad han tyckte om det och han sa att det var coolt och något man borde prova om man är i Berlin. Berghain ligger i ett gammalt nedlagt kraftverk och är verkligen massiv! Men när vi frågade bartendern på "40Seconds" sa han att det var trashigt folk så vi var lite kluvna. Men tillslut bestämde vi oss för att dra till Berghain ändå! 
 
När vi kommer fram till den gigantiska byggnaden, tror ni inte att det är världens längsta kö? Jag skojar inte, den var minst 2 kilometer. Det var helt vansinnigt! Den första frågan vi får när vi kliver ur taxibilen är: "Do you want ecstasy?". Dessutom hade hälften av folket på sig mjukisbyxor med bomberjackor????? Jag kan säga att vi drog lika snabbt som vi kom, haha! Vi var rätt less vid det laget men bestämde oss för att ge Matrix en chans ändå. Å det visade sig att Matrix var riktigt bra! 
 
Vi hängde där i cirka en och en halvtimma och musiken var grym. De hade även dansöser som jag tror folket uppskattade, haha. Definitivt ett ställe jag kan gå tillbaka till om jag åker till Berlin. När klockan slog 02.00 åkte vi hem för att sussa. Kul att prova Berlins festställen! 
 
Frukost! 
Vi satt i matsalen bredvid. Såhär ser ett stereotypiskt tysk matsal ut för mig, hah!
Brandenburger Tor. 
En av alla våra selfies! 
Här skymtar man glaskupolen. 
Världens kö?? Det var tydligen kö för att få biljett in till Riksdagen. 
Promenerar till Förintelsemonumentet genom en mysig park. 
Häftiga Förintelsemonumentet. 
Ser ni hur vägarna "gropar" sig? 
Svårt att få till en bra bild utan turister, haha.
Tycker alla bilder inne på Förintelsemonumentet kan likna en tavla, det var så vackert! 
Currywurst!  
Mycket finare på kvällen! 
Inne på restaurangen. 
Lite förrätt som vi fick. 
Cheers to my bestie!! 
Vår mat! 
Efterrätt. 
Min första drink som smakade förjävligt.
Så jag fick en ny! Då kunde vi äntligen skåla, haha! 
Inne på 40Seconds.
Inne på Matrix.
Fullt ös medvetslös!!!! Haha, nejdå! 
Paaartytime! 
Till top