Dag 3 i Ohrid, Makedonien (31 Juli)

Utomlands Permalink0
Inte tillräckligt utvilade vaknade vi av lite bebisskrik. I vår lägenhet bodde vanligtvis jag, syrran, min kusin Rebecca och mamma. Men denna natt så sov även Daniel, hans fru Paulina, deras Emilia och min kusin André som kommit till Makedonien tidigare från Grekland för att kunna delta i deras kusins bröllop men dagen efter skulle de åka hem, så de fick självklart sova över hos oss för deras korta visit. Vi är ju alla en stor familj! Fast det hade varit skönt med lite mer sömntimmar efter den hektiska gårdagen, men jag uppoffrar allt för mitt hjärta Emilia! 
 
Vi bestämde oss för att gå ned till torget för att käka lunch innan Daniel, Paulina och Emilia skulle bila tillbaka, André stannade med oss. Efter lite velande bestämde vi oss för att käka på Aleksandrija, där borden var precis vid utkanten av vattnet. Så fint! De var tydligen kända för sin egen fångst av fisk men jag körde på en Caesarsallad. Vi alla satt där och njöt av utsikten och att få vara tillsammans i en sådan fantastisk miljö. Hela Makedonien resan var så värdefull för mig för det är inte ofta man är samlad med sina släktingar. Allt var så intimt och fantastiskt. 
 
När vi alla käkat klart var det bestämt att vi skulle möta upp resten av Sverige folket på Park Golden Beach som vi var på i fredags. Vi bestämde oss för att ta en lite annorlundare tur dit och slopade taxin. En liten motorbåt blev vårt färdmedel och det var så mysigt! Klart man måste ta vara på dem chanserna! 
 
Vi hängde på stranden ett tag och lapade sol. Jag föredrar ju att bada alla gånger. Så för mig blev det plask i vattnet och så körde jag, syrran och Rebecca lite frisbee i vattnet. Så kul! När vi skulle åka hem blev det taxi för oss och det ångrade vi snabbt att vi gjorde för att taxichauffören körde som en jävla galning och det resulterade i att han körde på en fet sten. What a ride! 
 
Vi fixade oss och mötte sedan folket vid Old Town och så hikeade vi upp för att se utsikten över Ohrid från Tsar Samuil's fästning och det var helt fantastiskt. Trapporna var dock otroligt branta och jag blev rädd ett fåtal gånger men utsikten var så värt det. Efter en liten stund där traskade vi till kyrkan St. Panteleimon som var så fin. Älskar att kolla på kyrkor utomlands, varje kyrka har alltid något fantastiskt kännetecken över sig och arkitekturen är alltid så fin. 
 
När vi var trötta och hungriga särades vi på oss för att kunna käka, inte lätt att fixa en restaurang på direkten med bokstavligen 30 personer, haha. Mitt gäng hamnade på en pizzeria som hette Nemo och pizzorna var fantastiska. Vi satt där i någon timma innan vi begav oss hemåt. Alldeles för trötta för att göra något efteråt. Men en bra dag, helt klart! 
 
Fina Paulina och Emilia! Ser ni hur nära vi satt? Magiskt! 
Makedonsk version av Caesarsallad, väldigt god dock! 
Min 90-åriga mormor klarar allt! 
Vinkar hejdå! 
Fina Ohrid! 
Min fina mormor! 
Turisten Sofie! 
Alltid så underbart att vara ute i vattnet! 
Från fästningen! 
Två nyfikna killar! 
En liten överblick.
Sååå fint! 
Kyrkan sedd utifrån.
Bakom kyrkan. Var bröllopsfotografering så jag fick vänta jättelänge innan jag kunde knäppa några kort, men jag är envis, haha! Som sagt, nästa utomlandsresa ska jag ha en bra kamera. Jag har verkligen insett värdet av BRA bilder och vilken skillnad det är. 
Min pizza. Fanns ett väldigt stort utbud men jag vågade inte chansa, så jag körde ett säkert val! 
Som sagt, pannkakor på varje restaurang! 
Till top