Bryssel, dag 2

Utomlands Permalink0
Denna morgon testade vi vad frukosten hade att erbjuda. Den var helt okej, inte så mycket att hänga i granen faktiskt, men det viktigaste fanns så det klarade vi på oss. Idag hade vi Kungliga Slottet, Atomium och Cinquantenaire på listan. Vi ville till en botanisk trädgård också men den var stängd för säsongen. Typiskt! 
 
Då slottet var nära oss promenerade vi dit med hjälp av Google maps. Älskar att nästan alla telefonoperatörer erbjuder gratis dataroaming i Europa! Dock gör det väl inte en lika social till en annan då man klarar sig galant med telefonen. Verkligen för- och nackdelar med allt! Kungliga Slottet var gigantiskt och väldigt fint men vi var på andra sidan vägen och att ta sig över var nästan omöjligt då det inte fanns ett övergångsställe i sikte. 
 
Vi bestämde oss sedan för att åka till Atomium som låg en liten bit utanför stan, så när vi började traska från Kungliga Slottet såg vi en jättefin park som vi kollade runt i. Visade sig att den heter "Parc Royal" och inte konstigt med tanke på att den ligger precis vid slottet. Jättemysig och hade en massa gömmor. Älskar sådant, när det blir lite skattfärd! 
 
När vi kikat klart där och knäppt lite bilder tog vi tuben till Atomium. Atomium är ett jättestort monument på 102 meter och det var mäktigt att se den med egna ögon. Man kan dessutom åka upp i den och få en ordentlig utsikt över Bryssel, något vi dock inte gjorde. Nästa gång kanske *blink blink*. Vi var jättehungriga där men alla slags stånd tog inga kontanter, såklart. Det bästa var nog när Bella frågade mig om jag inte kunde fråga någon belgare om de kunde ge oss kontanter och så kunde vi swisha dem, som jag skrattade. 
 
Efter vårt lilla besök där tog vi oss till Cinquantenaire, väldigt lik Triumfbågen kan man tycka, trots att jag inte ens sett den med egna ögon, haha. Det var också ett kort besök, det var mest att knäppa lite kort och mellan varven av fotografier hinner ju ögat betrakta den pampiga byggnaden. Vi kände inte till området så vi tog tuben tillbaka till vårt område och själva centrum för att käka sen lunch. Vi hamnade på ett ställe som heter "Old Wild West", lite O'Learys stuk. Jag beställde en quesadillas, inte lika aptitlig som här i Stockholm men allt går ned när man är hungrig. 
 
När vi var mätta och inte så belåtna promenerade vi lite och gick längs shoppinggatan Rue Neuve. Gick in i de folktäta butikerna men kom ut tomhänta, duktiga vi! Fanns även en Primark där, visade Bella det då hon aldrig hann se den i London. Inte att det är mycket att se och inte att det är mycket att visa, men nu har hon åtminstone sett Primark, haha! 
 
Vi belönade oss med en varsin våffla på vägen hem! Ojojojoj!! Man skojar inte bort de belgiska våfflorna, man åker inte till Belgien utan att testa dem. Så goda! Dock tog vi en massa tillbehör till men invånarna käkar den som den är, RÅ. Haha! 
 
Blev chill på hotellrummet resten av kvällen med chips i sängen och roliga Snapchat stories. Bella vet verkligen hur man underhåller folk, haha! Lite senare på kvällen gick vi till Grand Place igen för att se hur byggnaderna lyser på kvällarna. Snacka om att ha sett de i alla tänkbara ljus och väder, haha. Å oj, jag hade inte velat missa det för någonting. Det var magnifikt! Supervackert och vilka fotografier jag fick. Beundrar de än idag. Tack för en andra toppendag Bryssel! 
 
Lite turistiga var vi fortfarande trots gratis dataroaming. 
Det bästa sättet att färdas längs nya städer; gå! 
Gissa om vi blev sugna på att gå in i den butiken? 
Kungliga Slottet som var omöjlig att få en bra bild på! Massa trafik framför som förstörde hela motivet.  
Fantastisk park. 
En liten "gömma". Här spelar de visst konserter.
Ville hoppa in.... tror det var förbjudet. 
Fantastiska Atomium. Gjorde sig perfekt för alla möjliga bilder och vinklar. 
Tyckte det var coolt med alla deras olika stiler på tågstationer. 
Testade denna, supergod! 
Cinquantenaire. 
Mysig park vid Cinquantenaire. Ville också sitta och läsa en bok och andas in atmosfären.
Vår lunch.
Shoppinggatan Rue Neuve. 
Så gott!!!! 
Dessa var supergoda! Allt med hamburgare är ju fanimej fantastiskt. Tänk er då chips med burgersmak?!?!?! Succé! 
Blir man inte mållös? Jag ville också sitta där hela natten och bara suga in varenda detalj och reflektera över allt med den fantastiska omgivningen. 
 
Till top