Bryssel, dag 3

Utomlands Permalink0
Vi vaknade rätt tidigt då vi hade staden Brygge som dagens aktivitet. När jag satt på flyget hamnade jag bredvid en belgare och vi konverserade lite. Då gav hon mig lite tips om aktiviteter och sevärdheter i Bryssel och då sa hon att Brygge är ett måste! När vi researchade lite på hotellet och kom in på "10-måsten-i-Bryssel" så var Brygge med, trots att det är i en annan stad! 
 
Proppade magen med kolhydrater (hehe) och så började vi vandra till Centralstationen. Precis där såg vi även att Mont des Arts låg som jag också ville se under vår vistelse där. Kul! En jättevacker park som var bland annat känd för punktliga utomhus-konstutställningar. Det var riktigt härligt att vandra där på grusvägarna och fascineras över hela parken. Det är dessutom väldigt känt för att erbjuda en av de vackraste utsikterna i hela Bryssel. Dock som de andra dagarna var inte vädret på vår sida och det var väldigt mulet och grått. En annan gång! *blink blink*
 
När vi knäppt kort och turistat färdigt gick vi in till Centralstationen för att köpa biljetter till Brygge. Biljetterna var inte särskilt dyra trots en timmas färd, pluspoäng! Vi satte oss på tåget och jag hamnade bredvid en jättetrevlig belgare. Vi hade inte stött på många trevliga belgare så, så fort vi mötte en blev vi ganska häpnade, jag undrar om det syntes, haha! Han gav mig tips om vad vi skulle göra i Brygge. Vi visste ju bara att vi skulle dit, men vad skulle vi göra hade vi helt glömt bort, ha!
 
När vi kom fram till stationen hade vi ingen aning om vart vi skulle så vi följde bara den stora folkströmmen! Riktigt smart! Det var den gamla staden vi ville till och folkströmmen gick rätt, haha! Jisses, ni kan inte ana våra ansiktsuttryck vi hade hela den dagen. Vart vi än färdades var hakan nere i marken och våra ögon uppspärrade till dess möjliga kapacitet. Vilken makalöst vacker stad. Jag fann inga ord. Varken jag eller Bella. Vi var så lyckliga där  tillsammans, något vi älskar att göra är att se historiska platser och monument och vi hade kommit till vårt riktiga esse där i Brygge. 
 
Vi tog en lunch vid torget där Rådhuset låg. Det var turister från alla världens hörn och är det inte något vackert att vara samlad på ställen som så många andra från olika kulturer, länder och omständigheter? Att där är vi alla tillsammans och tittar på samma byggnad, samma himmel och känner så olika? Det var verkligen en fantastisk dag i Brygge. 
 
Att åka båt i kanalen var något vi verkligen ville testa då vi såg andra åka i en motorbåt då vi färdades längs staden. Sagt och gjort. Vi köpte oss en varsin biljett och satte oss i en stor motorbåt med världens mest entusiastiska "kapten". Han var väldigt humoristisk och skämtade med alla utlänningar. Det var mycket etniciteter på båten. Vi svenskar, britter, spanjorer, italienare, amerikanare osv, så han hade ett skämt om varje nation, haha! Han berättade även mycket om byggnaderna och Brygges historia. Det uppskattade vi verkligen! 
 
Efter båtturen kände vi oss rätt nöjda med vårt besök men innan tågresan tillbaka hade vi en sak kvar; köpa praliner! Vi gick in i en chokladaffär och köpte med oss en box hem med åtta egna praliner som vi valt i disken. Superbilligt var det också, nästan löjligt! Vi satte oss på tåget senare på eftermiddagen och åkte hemåt. Köpte lite förnödenheter i en matbutik och vandrade sedan tillbaka. Väl hemma satt vi i sängen och käkade praliner och bara reflekterade över vår fantastiska dag i Brygge. Fantastisk, fantastisk stad ♦
 
Mont des Arts. 
Centralstationen. Veckan innan ville jag söka på Belgiens flagga men råkade klicka på Bryssel istället och då kom det upp artiklar från 18 timmar tidigare - misstänkt bomb på Centralstationen. Det var inte speciellt kul att läsa en vecka innan avfärd. Trots dådet förra året kändes Bryssel väldigt tryggt och det var mycket poliser/militär överallt och mycket förebyggande mot attacker. Sedan kan detta hända överallt. Man måste fortsätta leva som vanligt. 
Bland det första vi såg i Brygge. Vilket välkomnande! 
I sådana här miljöer är jag i mitt riktiga esse! 
Fröjder för ögat överallt.
Vi kom in i ett väldigt vackert grannskap. De har till och med öppettider, kan nog inte vara speciellt kul för folket som bor där, men ack så kul för oss! 
Arkitekturen var lika magisk i Brygge som i Bryssel. 
Denna gränd ledde till vackra småhus med drömmiga fönster.
Slumpmässiga vackra motiv. 
Kan varit den bästa McDonald's jag sett! 
Alla dessa fantastiska stråk. 
Den här husslingan i Brygge är väldigt känd och det är fullt förståeligt.
Fick världens dille för scampi i Bryssel, så när det fanns scampi på menyn var jag sjävklart tvungen att ta en på vår lunch. Vi beställde också en varsin dricka, en läsk i 0,5 format. Den kostade oss 60 kr (!!!!!) var!!!!!!!
Ute på vår båttur.
Fanns många kusliga hus längs vägen, är nyfiken på vem som bor här...
Vackra fåglar. 
Fantastiska bilder längs hela resan. Ett måste i Brygge! 
Tack och adjö! 
Dilemma. Notera kvinnan i bakgrunden också. Jag känner med dig idag, att stirra på choklad och tråna efter det är en av världens orättvisor. Lol. 
Till top