/ Life of Sofie /

Torsdag 28 April 16| It'll be May

Hej allesammans! Har ni saknat mig? Det har ju gått lite mer än en vecka och oj vad mycket som stått på schemat. Min moster, hennes man och mormor var ju kvar efter alla skåningar stack och det var skönt att bara få ha dem för mig själv, haha. Vi hade några mysiga dagar tillsammans innan vi alla begav oss till Malmö i fredags. 
 
När vi kom fram splittrades hela gänget. Vår älskade kusin Rebecca plockade upp mig och Gabriella och släppte av oss hos vår älskade kusin Cecilia. Vi hade saknat henne extra mycket då hon inte hade kommit upp för dopet. Hon hade fixat i ordning chipis och dipp med kinapuffar, så mysigt. Trots allt ville min syster så gärna ha en falafelrulle, haha. Så vi begav oss bokstavligen till haket runt hörnet så fick min syrra det hon ville. Killen lät oss alla på falafeln för att godkänna det trots att det bara var min syster som skulle ha falafeln, en rolig filur, haha. När vi kom tillbaka till Cecilia satt vi och tog igen allt den senaste tiden, perfekt fredag! 
 
När vi vaknade på lördag morgon gjorde vi i ordning oss och gick sedan till caféet/restaurangen Condeco för att käka deras frukostbuffé med Cecilias bror och vår kusin Lucas samt hans fästmö Mina och deras underbart söta lilla Alina. Frukosten var helt okej, jag hade cravings efter salami men det visade sig att den var vegetarisk men fanns såklart andra goda val. Kakorna som erbjöds kompenserade dock upp allt, så god efterrätt! 
 
Efteråt gick vi runt lite i stan för att fördriva tiden innan vi begav oss hemåt. När vi gick hem började vi alla fixa oss för vår mormors 90-årsfest! Kan ni förstå att min mormor är 90 år?! Å vilket krut det är i den kvinnan! Då min mammas bröder i Malmö var lite sent ute med catering i lokalen vi skulle ha så fick vi gå på en restaurang inne i Triangeln istället, men i slutändan är det ändå sällskapet som gör allt. Jag, syrran, Cecilia och Mattias (Cecilias pojkvän) tog taxi då vi inte skulle hinna gå dit och komma i tid. Men såklart var vi tidiga, ingen i vår släkt håller någonsin tiden, haha. Men vid 17.00 var nästan alla där, alla mina morbröder, deras fruar, mina mostrar och alla mina kusiner samt deras respektive. Vi tog nog över hela restaurangen, haha. Men så mysigt och kul vi hade! Älskar alla mina kusiner så mycket! 
 
Efteråt begav vi oss till lokalen för att fortsätta festa. Det hölls bildspel för mormor på henne som ung och bilder på alla syskonen och släktingar och tiden i Libanon. Emotionellt och väldigt fint bildspel. Min mamma var en duktig värdinna och höll i det mesta. Vi sjöng för mormor, tog massa gruppkort och dansade som bara vi kan. Återigen, världens bästa släkt. Vid 23.00 bestämde jag mig, Cecilia, Mattias, syrran, mina kusiner André och Pierre för att dra hem till Cecilia & Mattias för att förfesta (men egentligen efterfesta, då vi redan festat i lokalen haha) innan vi skulle ut. Vi drack lite drinkar och begav oss sedan till Adelgatan, där var jag förra gången. Jag hade dock siktet inställt på Etage där Rebecca skulle jobba. Vi hade tänkt dra till Etage vid 03.00 när Adelgatan stängde men såklart bangade alla kusiner, jävla mesar, haha. Vi hade dock i alla fall jätteroligt på Adelgatan, vår kusin Alexander stod i baren så vi fick gratis drinkar, bästa! Spelades grym musik och jag, syrran och Cecilia rockade sönder dansgolvet. Blev snabbmat från MAX innan vi gick hem för att titta på ett avsnitt av Breaking Bad, tänka sig att jag inte sett något avsnitt sedan jag såg klart det februari 2014. Men blev påmind när vi såg det, man mår ju skit när man ser hur sämst det går för alla, haha. Vid 04.30 var vi alla slutkörda och sov som stockar. Perfekt lördag! 
 
I söndags samlades nästan alla hos min ena morbror för att käka knefe, en jättegod rätt från Libanon. Då det är otroligt sött är det en efterrätt i många Mellanöstern länder men i Libanon käkar man det som frukost, haha. Knefe är en slags vitost blandat med mannagryn som man dränker i sirap (bokstavligen haha) och sedan lägger man det i saftiga bullar (bröd dvs). Så gott men onyttigt! När vi var klara där begav vi oss till vår kusin Caroline för kusinhäng. Vi fikade och lekte lekar, riktigt roligt. När det blev middagsdags drog vi alla kusiner till ett persiskt ställe för middag, första gången jag provade persiskt, så gott! När jag, syrran och Cecilia åkte hem handlade vi ingredinser på Coop för att göra ett recept som jag sett på Tasty, facebook sidan ni vet? Första gången jag gjort något därifrån och vilket bra resultat. Så gott! Även busenkelt, kan visa lite längre ned vad vi gjorde. Vårt bakverk smaskade vi på framför Girl, Interrupted med Winona Ryder och Angelina Jolie. En bra film! 
 
I måndags vaknade jag själv på luftmadrassen då syrran åkte tidigt hem med pappa. Vid 12.00 drog jag och Cecilia hem till hennes bror och hans fästmö Mina för att käka fattiga riddare till frukost. Vår kusin George mötte upp oss på vägen. Vi hade väldigt mysigt! Fick mysa med bebisen också, världens sötaste unge! Vid 15.00 hämtade min kusin Rebecca upp mig och Maria för att dra till Emporia. Vi kollade runt lite och det blev lite shopping. Vi trodde vi hade varit där i typ 30 minuter när det visade sig att vi varit där i 2 h??? Haha! Introducerade Maria till Joe & The Juice innan vi begav oss hemåt. Hon tyckte mycket om det, woop woop! Vi alla åkte hem till vår morbror för att käka gemensam middag. Så gott med arabisk mat! Jag och Rebecca begav oss hem till henne vid runt 21.00 för att fixa oss innan vi skulle gå ut på Lilla torg för att ta ett glas med hennes vän Marina som jag också känner. Jättekul att träffa Marina igen! Vi tog alla en varsin dryck och babblade på under ösregnet, nära värmelamporna såklart, haha. Det vi inte visste var att Rebecca fixat in oss på Etage då de tydligen har måndagsöppet, haha. Marina tvivlade lite då hon hade gummistövlar på oss men det blev utgång ändå! Vi tog oss en till dryck där och bara snackade skit, det var inte världens ös men det var ändå hyfsat med folk. Blev nattamat på Max innan vi gick hem. 
 
I tisdags när vi vaknade så käkade vi lite frukost innan vi mötte Cecilia och Marina för lunch på Tusen & 2, standard varje gång i Malmö. Vi käkade där i lugn och ro och bara babblade på om allt mellan himmel och jord. Vi kikade sedan runt lite inne i stan innan vi alla tog oss en varm dryck på Espresso House för ännu mer babbel. När vi särades åt så började jag och Rebecca med att organisera hennes garderob, vilket jobb, haha! På kvällen åkte jag med mamma och några andra släktingar för fika hos min mammas ex-svägerska. Väldigt trevligt! När jag kom tillbaka till Rebecca vid 22.30 tiden slog vi på GoT, som jag längtat efter säsongstarten! Dock var vi båda besvikna på avsnittet, det kunde varit så mycket bättre.. Aja, hoppas på nästa! 
 
I onsdags käkade vi pannkakor till frukost, Rebeccas kompis Hanna som jag lärde känna förra gången joinade oss också. De rökte vattenpipa efteråt men jag avstod. Fixade mig lite och packade mina saker då det var avgång på kvällen. Vid 15.00 drog vi till Rebeccas pappa (min morbror) för att käka tacos med resten av släkten, lite som en avskedsmiddag. Det var mysigt som vanligt men så trist att säga hejdå till alla. Vårt plan var försenat med 35 minuter så det var lite surt, då vi kunde spenderat lite mer tid med de andra, men men. Så skönt att komma hem till ens säng och pappa och syrran! Tack för denna gång Malmö och alla släktingar. Älskar er så! 
 
Idag har det inte hänt så mycket så kan lika gärna avrunda här, redan så mycket text. Bjuder på lite bilder nu! Hörs senare, puss puss!!! ♥
 
Det bästa med att sitta vid nödutgången är all extra benutrymme man får! 
Påväg till Condeco.
Buffén!
Min frukost.
När vi var på Åhlens insisterade min kusin Lucas att vi skulle snapchata min syster att vi var trötta på att vänta henne, det är bättre att snapchata henne än att ringa tyckte han, haha!!!
I taxin påväg till middagen! 
Min underbart fina mormor! 
Cecilia, Mattias, syrran och kusinen André! 
Den nya snapchat funktionen där man kan sätta in andras ansikten på ens egna är helt sjukt, det börjar gå bortom kontroll här alltså, haha! 
Min fina nana med barnbarnet Emilia.
Sådan queen! 
Goda drinkar på Adelgatan! 
Hysteri på Max.
Även Lady var med i Malmö! 
Knefe! 
Världens sötaste Alina! 
Alina med faster Cecilia.
Lekdags hos kusin Caroline.
Inte min bild, lånad från Google. Men det visar exakt det vi gjorde. Tasty's banoffee bollar. Du blandar 400 degistive kex med en banan och en karameliserad mjölk burk (dulce de leche) i en burk och doppar sedan dem i choklad innan de går in på kylning. Ta ut dem efter ungefär 25 minuter! Busenkelt och så gott! 
Filmen! 
Påväg till Mina på måndagen. Fina Malmö! 
George gullar med Alina! 
Mums! 
Jag tog Sex Me Up och Maria tog min favorit Hangover Heaven. 
Mys på Lilla Torg. Vet verkligen inte hur de snabba glasögonen kom dit LOL.
Fick gå på Etage trots allt, yeeej! 
Söta Marina! 
Lunch på Tusen & 2. Goat's Fig är min favorit, fikonmarmelad med getost! 
Hos Lotta på kvällen. Hennes son Hampus kunde några låtar på piano, riktigt fina! 
Hembakade pajer till fika.
Älskar ärligheten hos barn, haha! 
Sista frukosten! 
Smygfotade Rebecca med sin pannkaka men hon hann gömma sig, fan! 
Någon död bild från flygresan hem, haha! TACK FÖR MIG!