Tisdag 26 Mars 19| Homebound

Life of Sofie Permalink0
Hej allesammans!!!! 
 
Det har ekat tomt i bloggen som ni säkert har märkt. Snart två veckor har gått sedan jag sist uppdaterade här. För en vecka sedan så satte jag i alla fall mig på ett plan mot Malmö! Inte av någon särskild anledning, utan vi hade vår examinationsvecka hemma och då tänkte jag att jag kan passa på att åka ned och hälsa på släktingarna! Så, så blev det! 
 
Jag har haft en jätteskön vecka och det har varit jättekul att catcha upp med alla. Flög som sagt dit tisdags förmiddag och tog det lugnt resten av dagen hemma hos mina kusiner George och Maria. På onsdagen när jag och George vaknade så åkte vi till stan och mötte Maria för lunch på Tamnack Thai som är ett superbilligt thai-hak för massor av mat. Så valuta för pengarna får du defintivit! Efter det köpte jag rosor och vi åkte till mormors begravningsplats för att lämna dem där och tänka en stund. Saknar henne så ♥
 
Torsdagen träffade jag min fina och efterlängtade kusin Rebecca! Vi tog en lunch på Shiso Burger som är ett nytt ställe vid Gustav Adolfs Torg och som jag velat testa. Jag tog en Portobello burgare, den var speciell men god. Alltså pommesena på det stället skojar man inte bort! Åk dit om ni är i Malmö! 
 
Att käka ute i torsdags tog inte slut vid lunchtid. På kvällen skulle jag träffa min kompis Gabriella som jag inte sett sen i juni (!!!!) så vi hade mycket att babbla igen. Vi bestämde att dra till Spoonery (som min kompis Gina tipsat mig om, notera att hon är Stockholmsbo haha) och tog båda fiskgrytan som Gina återigen tipsat om. Den var jättegod och jag hade en väldigt trevlig kväll. 
 
Fredag förmiddag uträttade jag och Rebecca lite ärenden och sedan mötte jag upp H som också var i Malmö! Han kom dagen innan men hade fullt upp med jobb så i fredags fick vi vår lucka! Vi fikade på Konditori Katarina som jag inte testat innan, väldigt pittoreskt, eller det tycker jag nästan alla konditorier är, haha. Men den hade den känslan man inte hittar på Espresso House/Wayne's Coffee, mycket hemtrevligare och såååå mycket godare. 
 
På kvällen hängde jag med Rebecca och Robert. Vi åt en god lasagne och tittade på Black Mirror. Jag hade berättat för dem att jag sett ett avsnitt för något år sedan som verkligen bröt ned mig psykiskt och efter det har jag inte vågat se Black Mirror. Dock försökte jag för ett tag sedan på egen hand, men det gick inte så bra då heller, haha. Vissa avsnitt måste man ha sällskap för att våga se hela! Så vi tittade på några avsnitt och jag förstår verkligen grejen nu med Black Mirror. Dock tycker jag att alla avsnitt är en dystopi fast de inte höll med mig, haha. 
 
I lördags chillade vi hemma framför ännu mer Black Mirror (haha) och sedan kom kusinen Peter över, kul att se honom! Vi åkte även över till honom en stund för att se han och hans frus nya lägenhet. Sååååå fint de har fått! Nu längtar jag verkligen tills jag får min egen lya! 
 
Vid 19-tiden mötte jag upp H och hans kompis för att hänga hos hans kompis med lite käk och dricka. Vi skulle på en inflyttningsfest hos deras kompis i Lund och det såg jag fram emot. Att få testa lite studentfest i Lund! Vi hade supeeeerkul och jag träffade så goooa människor! Vann även på beerpong mot H några gånger och ingen var gladare än jag och ingen var surare än H, hahaha!! Vi avslutade festen i Lund med lite fyllekäk på McDonald's och sen sov vi över hos H:s kompis. 
 
I söndags vaknade vi upp rätt pigga för att ha festat rätt bra under gårkvällen. Jag och H skiljdes åt, han till sin kompis och jag till Rebecca och Robert. Vi fick besök av Rebeccas föräldrar (min morbror och hans fru) och pratade på om allt. På kvällen hade vi reservation på Hai och var ett rätt stort sällskap. Supergod sushi och bästa sällskapet. Kvällen avslutades med mingel hos Peter och Elena innan det var dags att åka hem och invänta John Blund. Fantastiskt avslut på den veckan! 
 
Igår så tog jag en rejäl sovmorgon och fick sedan skynda mig till bussen för att ta mig till Västra Hamnen och luncha med H och hans gamla kollega. Vi hamnade på ett ställe som heter Torget som ägs av ett så trevligt par. Tror de var britter, i alla fall om man ska utgå från deras röster, haha. Maten var supergod och det var trevligt att få träffa H:s kollega lite mer än sist. Resten av måndagen spenderades hemma hos George och Maria. Fick sedan skjuts av min morbror till flygplatsen och där var veckan i Malmö slut. Bitterljuvt att lämna Malmö men samtidigt skönt att få komma hem. Det är så svårt att avgöra vad jag känner för Malmö. Samtidigt så kommer Stockholm alltid vara mitt hem men samtidigt har det utvecklats en annan typ av kärlek för Malmö. Det är en känsla som jag får ta med tiden och se vad som händer med den. 
 
Jag är i alla fall jätteglad över att vara hemma nu och jag har saknat min familj väldigt mycket! Får trösta mig med att jag åker till Malmö i juni, då är det Marias student. Min sista kusins student, vemodigt!!! Imorgon börjar i alla fall näst sista delkursen för terminen och det ska bli kul att få gå tillbaka till skolan igen. Speciellt i detta väder!! Det är vid denna tid som jag älskar Sverige som mest, när det är ljust större delen av dagen och inte tvärtom. Livslusten är tillbaka typ, haha!! 
 
Nu ska jag börja avrunda. Blev ett långt inlägg, men behövde kompensera för mitt tomrum med ;-) Nu ska jag strax bege mig till Arlanda för att hämta H, han kommer hem idag! Sen ska jag träffa min efterlängtade Emma, som jag saknat henne! Hon har världens bästa nyheter och jag är så glad för hennes skull!! 
 
Vi hörs senare!! PUSS!! ♥
 
Dags att åka! 
På min favoritplats i hela vida världen! Men det vet ni väl nu vid detta lag? 
Smygfotade en tjejs tatuering på vaden, hur ballt med en pizza haha??? Ursäkta för pixlig, skyller på den bumpande flygbussen! 
Detta fick man förut för cirka 65 spänn, hur prisvärt? Inflation har tyvärr skett på Tamnack Thai dock! 
Lämnade rosor hos min saknade mormor. Begravningsstenen kommer snart och då blir det mycket finare. Då syns både min mormors och morfars namn! 
Min och Rebeccas hamburgare.
Dags för en ny restaurang! 
Vår goda fiskgryta! 
Jättemysigt inne på Spoonery! Nu vart det dock lite folktomt! 
Fika på Katarina. Älskade atmosfären! 
Som sagt, så mysigt.
Vår fika. Jag tog en toscabulle och H wienerbröd. Har fått någon dille för varm choklad nu också helt plötsligt? 
Rebecca gjorde en jättegod efterrätt på fredagskvällen! 
En riktig brakfrukost på lördag morgon! 
Jag såg Röda Damen igen, en ikon i Malmö, haha. 
Alexander tyckte att nu var han Stockholmare med denna jacka (min alltså), haha!! 
Sushi på HAI! 
Passade på att fota lite vid torget vid Västra Hamnen innan H kom, han blir alltid så less när jag ska hålla på och fota och ha mig, haha! 
Supergod rödspätta (som ligger där någonstans haha). 
En av restaurangägarna log så fint när jag fotade! Gulle!!! 
Vi var uppe på Turning Torso en sväng, tänk att få ha konferens här. Så fint! 
Dags att flyga hem. Älskar hur stjärtpartiet på flygplanet matchar så bra till himlen! 
STHLM<333
Till top