Lördag 15 December 18| Live from Singapore! (dag 3)

Utomlands Permalink0
Heeeeeeej mina små hjärtegryn!!! 
 
Kanske dags att variera lite grann med mina hälsningsfraser (hade ju dock passat in med en singaporiansk hälsningsfras men kan ingen..). Jag skriver live från Singapore!! Det trodde ni aldrig! Har ju sagt att vid nästan varje resa de senaste åren att jag ska blogga därifrån men det har ju i princip aldrig blivit av! Antingen för att internet inte är på min sida eller ingen lust. Men nu får ni se på fan! 
 
Jag har varit här i Singapore sedan torsdag morgon, men reste i onsdags morgon. Älskar tidsskillnaden!!!! Hade kunnat skriva tidigare men tidsskillnaden tog verkligen kål på mig. Jag är resevan vid mycket saker och ting men jetlag kommer alltid vara något som inte går att fixa. Nu är jag på bättringsvägen i alla fall, haha! 
 
Eftersom det inte hinns att skriva om alla dagar så spolar jag fram tiden till idag! De andra dagarna får jag ta senare! Idag fick jag äntligen sova ut, vilket var heeeelt fantastiskt. Längar redan till läggdags! När vi väl vaknade så begav vi oss ut för att äta frukost. Vi ville testa Ya Kun Kaya Toast, något som singaporianerna äter! Vi hamnade på Singpost Centre och ett ställe som heter Ya Kun Kaya Toast. Det var gott och sött! Väldigt roligt att få testa det invånarna äter! 
 
Efteråt begav vi oss mot Little India och testade tunnelbanan för första gången! Tycker alltid det är intressant att testa länders olika system. Det var väldigt strukturerat och det är något som kännetecknar hela Singapore! Allt är så strukturerat och fräscht! Spottar man på marken och ertappas får man böta på en jävla massa pengar! Så allt är väldigt renligt och fräscht! Riktigt nice! 
 
Vi var inte i Little India speciellt länge, men hamnade ändå i saluhallen där vi var tvungna att springa ut snabbt ifrån då lukten från kött och fisk nästan tog död på våra luktsinnen! Efteråt drog vi vidare till Chinatown! Vi hamnade ganska direkt på Chinatown Point, ett köpcentrum! Vi irrade runt lite grann, kollade i butiker och tog sedan en fika på Singapores motsvarighet till Starbucks, Coffee Bean & Tea Leaf! Tog en morotskaka som var en flopp. Sen när har man russin i morotskaka?!?!?! 
 
Medan en i gänget gjorde pedikyr drog vi resten ut i Chinatown. Vi promenerade på den kända marknadsgatan och kollade in alla stånd och småbutiker. Vi hamnade på ett indiskt tempel, märkligt placerat! Sri Mariamman hette det och vi fick gå in barfota. Härlig känsla, älskar att gå barfota. När vi kom tillbaka var pedikyren slut och klockan var runt 17.00. Då begav vi oss hemåt för att vila middag! 
 
Dock var vi inte hemma förrän runt 19.30 då vi stannade på Kindex gallerian i närheten av vårt hem för att gå på toa, men det blev ett längre besök då man fastnade på butiker, såklart!! Det blev en lång vilostund innan vi blev hungriga och gick ut för att käka. Minns inte namnet på restaurangen men det var någon typ av streetfood, kul att vi testat mycket singaporiansk mat idag! 
 
Nu är vi hemma, klockan är 23.10 och jag tänkte plugga lite. Yes, bara att göra allt plugg på flera tusen kilometer hemifrån!! Underbart! Jag ska försöka att uppdatera imorgon. Vi vet fortfarande inte vad våra planer är men det löser sig. 
 
Puss! ♥
Inne på Singpost Centre. Den här mannen var så cool! Hällde upp kaffe från ett högt avstånd och tittade inte ens på det, hur ballt!! 
Jag skrattade så jag grät när jag såg denna så kallade "tomte". Hahahaha!! 
Little India!! 
Äntligen hittade jag min favvodryck! Som knappt smakade det, vadfaaaaan!! 
Straffet för durian på tåget är striktare än ett straff i Sverige för våldtäkt :)))))
Chinatown! 
Templet! 
Min mat. Detta gick alltså på 50 kr?! 
Till top