Tisdag 27 September 18| Bilkrock och Vete-Katten

Life of Sofie Permalink0
Hallå allesammans! 
 
Körde precis hem H efter att tågen inte syns på tabellen, vilket har varit standard sedan typ millenniet? Det har varit så otroligt tröttsamt att vara en resenär med SL:s kollektivtrafik de senaste veckorna. Hur gör dem det möjligt att inte bli galen på grund av alla förseningar och inställda tåg? På vägen hem idag fick vi helt enkelt ta taxi, det gick inte att stå emot tröttheten idag. H kommer skriva till dem så vi ser till att få både ersättning för taxi och bensinpengar. Rätt ska vara rätt! 
 
Annars, alltså vilken dag. Ni anar inte! Hade mitt sista seminarium och sedan gjorde jag klart en uppgift som ska in nu i dagarna, mycket nu med hemtentan och detta! I slutet av seminariet ville vår lektor ha konstruktiv kritik kring kursen och oj om det vräktes ur varenda kursare, haha. Kommer nog synas tydligt på kursutvärderingen senare med! Har varit en otroligt stressig och intensiv delkurs denna, så självfallet att man vill påpeka disponeringen kring det. 
 
Efter seminariet åkte jag till TC för att vänta på H, passade på då att svänga in på Espresso House, köpa mig en chai latte och göra klart uppgiften så jag hade det ur världen. Vi drog senare till Vete-Katten på Kungsgatan för en eftermiddagsfika. Vi har varit på den en gång innan, men den på Centralen och det var verkligen det fattigaste jag varit med om, så ville visa H den riktiga Vete-Katten så han slipper den skeva bilden den på Centralen visar, haha! 
 
Det var jättemysigt och smockfullt! Om det nu går ihop! Vi satt där med våra bakelser och bara babblade om allt. Superhärligt! När vi skulle åka hem var det då det krånglade med tågen och när man bara vill hem, vill man bara hem. Vi drog upp till taxi-avdelningen vid Centralen och ställde oss i kön. Medan vi konverserar bevittnar vi och hör världens smäll. Jag säger högt till H: "OMG! Bilen körde på henne!!!". Precis som många andra, så springer vi fram till olyckshändelsen. En gubbe har plejat ner en stolpe och därefter åker han på en kvinna som flyger upp på motorhuven och sedan ned på marken. Det måste nog varit det läskigaste jag sett, ryser när jag tänker på den stillbilden. 
 
Det var fantastisk civilinsats! Folk ryckte in så snabbt och alla hjälpte till på ett eller annat sätt. Vi såg inga blödningar och folk körde små tester och undrade om hon visste vad hon hette/klockslag/datum osv. Fantastiska insatser innan polisen/ambulansen kom. Nu är de båda i förhoppningsvis goda händer. Fyfan, tänker på både chauffören och kvinnan. En tuff tid. Riktigt ryslig scenario vi var med om! 
 
Väl hemma hade vi lugnat ned oss och åt en god middag. Jag bokade sedan boende i Singapore! Det var väl på tiden, haha? Tänk att om cirka 2 veckor så åker jag!!! Den motivationen håller mig uppe nu i den här sabla kylan och mörkret. 
 
Nu ska jag börja avrunda. Tänkte börja lite på min hemrunda och sedan sova. Hoppas er dag varit händelserik, på ett bra sätt. 
 
Puss! ♥
 
Inne på fina Vete-Katten! 
Vi hade beslutsångest så vi tog lite fler än normfikan, haha. 
Till top