Sista dagen av sommar

Life of Sofie Permalink0
Sista dagen i augusti, sista dagen av sommar. Vi går mot kyligare tider, det märks. Igår somnade min mormor in. Som när det blir en ny säsong på bara en dag, höst till vinter, vinter till vår, vår till sommar och sommar till höst, allt sker så ofattbart snabbt. I förrgår hade vi lite värme kvar, men igår försvann allt. Puts väck. Kylan är här nu och den stannar ett tag. 
 
Men.... Sedan kommer en ny säsong och värmen stiger försiktigt in innanför tröskeln. Den är så välkommen. Men nu, nu är det kyligt i ett långt tag och jag accepterar det nog med tiden. Det finns inget annat än att vänta ut det. Om ett tag smeker solen min hy och solstrålarna värmer mitt ansikte. Om ett tag. 
 
Mormor, du var värmen en kall vinterdag och den starka solen en sval sommardag. Jag älskade dig så och jag kommer älska dig varje dag. Tack. Från botten av mitt hjärta, tack. För all den kärlek du hyste till oss och alltid menade väl. Världen blev lite kyligare igår och ett tomrum har lämnats. Vila i frid älskade nana, jag kommer sakna dig ♥
 
 

Tisdag 29 Augusti 17| Flyg tre dagar i rad

Life of Sofie Permalink0
God kväll allesammans. Kom hem för en stund sedan, mamma, syrran och Lola väntade snällt utanför Arlanda och körde hem mig. Har varit i Malmö sedan söndags natt (!!!!) och haft två riktigt intensiva dagar. Detta är alltså femte besöket i år (!!!!!!!) i Malmö och några gånger mer är inplanerade. Har nog slagit rekord detta år med flest Malmö besök, haha.
 
I söndags efter jag slutade jobbet skyndade jag mig hem fort som fan, hoppade in och ut ur duschen inom loppet av 5 minuter och packade sedan ned det sista innan jag och mamma åkte till Arlanda. Trots att jag tyckte att jag var snabb var jag ändå rejält försenad. Att man aldrig lär sig!!!!! Men fick checka in min väska mot all förmodan, hallelujah, haha. 
 
20.50 skulle mitt plan egentligen gå. 23.00 lyfte den. Woooohooo! Det var inte kul! Många sura miner hos passagerarna, förstår ju att piloterna väljer den säkraste vägen och utsätter ingen för fara (något tekniskt strul), men man kan väl aldrig låta bli att inte bli liiiiiiite sur över att behöva vänta. Det är vi svenskar sämst på. Men 00.45 var jag hemma hos min morbror och så redo för sängen. 
 
Igår så tog jag det lugnt hemma hos dem medan mina kusiner var i skolan, drog till Mobilia (ett shoppingcenter) och kollade runt lite grann innan jag for tillbaka hem. Då mina kära vänner, då var det dags för sista Game of Thrones avsnittet! Herreeeeemingud vad bra den var! Kan inte förstå att vi ska behöva vänta 2 år (!!!!!) till för nästa säsong. Gud, ge mig styrka! 
 
På kvällen var det något riktigt roligt inplanerat. Min kusin som studerar till pilot bjöd oss på en runda över Malmö stad! Jag åkte dock när det var rätt sent så då var det mörkt och man såg inte mycket, men det var så himla häftigt ändå! Vilken känsla det var att åka ett sådant litet plan, det var så mysigt! Jag var ganska nervös innan men det släppte så fort vi var i luften, hon var så duktig! Så stolt över henne! En idyllisk måndagkväll må jag säga! 
 
Idag hade jag upprop! Nu är det dags för mig att fortsätta vidare med mina studier och jag är taggad mer än någonsin. Första kriminologi kursen läser jag nu! Detta är alltså en distanskurs då det är mycket i höst jag inte kan skjuta åt sidan men det ska inte hindra mig från mina studier. Men jag kommer ändå spendera mycket tid i Malmö i höst. Sedan får vi se till våren vad som sker! Om jag fortsätter mina studier där eller här hemma i Stockholm, eller i en annan ort/stad. Har verkligen ingen aning! Tiden får utvisa det. 
 
Uppropet gick ganska snabbt och jag svävade på moln under hela tiden, det känns så bra! I alla fall nu, men sedan sitter man väl där i ett hav av böcker och undrar vad fan man gett sig in på, haha. Jag ska definitivt ta vara på den här känslan! Är så redo för ett nytt kapitel i mitt liv! 
 
Har hunnit packa upp allt så jag kan ägna mig åt annat imorgon. Är så trött nu att ögonen svider, så ska lägga mig efter detta inlägg. Imorgon kommer sista inlägget om Frankrike upp, precis i lagom tid innan Libanon, hehe! Hoppas ni haft det bra och är redo för en ny vecka! Sov så gott! Puss! ♥
 
Vårt plan! 
Off we go! 
Up in the air! 
Öresundsbron! 
Häftigt, va? 
Min kusin gjorde en utmärkt landning!
Going home. 
Tyckte denna bild var riktigt ball. Ser ut som att himlen öppnar upp sig. 

Dag 6 i Nice, Frankrike

Utomlands Permalink0
Denna dag blev det hemmadeg för mig igen, hade sovit dåligt och kände inte för att ligga och svettas under gassande sol. Jag har kommit i underfund med att jag absolut inte är någon sol- och bad människa. Självklart älskar jag att bada och ha en varm temperatur, men då vill jag vara vid en pool. Varje gång jag ligger på stranden kryper det i fingrarna på mig, inte för att jag är rastlös, utan att det inte går att koppla av när man är helt inoljig av solskyddet, går inte att knappa på mobilen eftersom den blir smutsig, sanden finns på alla kroppsdelar, stenarna är inte bekväma för fem öre och man kan knappt gå och bara vara allmänt smutsig. Det låter väldigt negativt men alla föredrar ju olika! Sedan är det väl lite varierande också, ibland älskar jag att vara på stranden, mer än något annat! Men majoriteten av tiden så gör jag inte det. Fast det ändrar fortfarande inte min kärlek för att bada, jag önskar bara att det fanns en bättre miljö kring det, haha! 
 
Alexandra och Emma var inte borta särskilt länge denna dag så det var kul! När de kom tillbaka väntade jag på att Emma skulle duscha och sedan gick vi till den stora mataffären lite längre bort. Då det var en söndag så stängde vår lilla matbutik ganska tidigt, något jag inte kan förstå? Här i orten är det samma öppettider hela tiden, man stänger inte tidigare för att det är söndag eller fredag. Då tänker jag på storstäder som t.ex. Nice, London och Bryssel där mycket saker är stängda på söndagar? Det tycker jag är ganska märkligt, skönt för personalen givetvis, men den nya moderna tiden är ju nästan allt ALLTID öppet. Inte för att det stör mig överhuvudtaget, utan det finns mycket andra val också, men bara något jag är förundrad över. 
 
Vi behövde handla toapapper främst men passade på att handla lite annat också. Det var mysigt att strosa runt där. Promenerade sedan hem i värmeböljan. När vi kommer tillbaka spelar vi lite kort allesammans och mitt i allt säger Emma: "Sofie, varför gick vi och handlade?". Varpå jag svarar förvirrat: "Öööööh, vi behövde vatten??????". "Nej Sofie, tänk igen", säger Emma. Då kommer jag på det!!! "Neeeeeej, toapappret!!!!", säger jag bedrövat. Toapappret hade vi glömt givetvis, haha så himla snopet! Det var dessutom jag som tjatat om det men Emma var så gullig som gick tillbaka själv, haha världens bästa Emma. Typiskt va? Alltid det man behöver, glömmer man! Hur?! 
 
På kvällen bestämde vi oss för att äta i Gamla Stan vilket vi inte testat innan. Det var smockfullt med folk och vi var livrädda över att hamna i någon turistfälla, trots att vi var hungriga så kollade vi in några restauranger och jämförde. Tillslut hamnade vi på en bra restaurang (får återkomma med namnet) och slog oss till ro. Herregud, maten var såååå god!!! Fyrverkerier i munnen på en! Trots att vi var otroligt mätta och belåtna kunde vi inte låta bli att gå tillbaka till Fenocchio som ändå låg i närheten för lite glass. Denna gång hamnade vi visst på en annan Fenocchio och där hade de helt galna smaker! Allt från öl till lavendel, rosor, tomat basilika och massa annat, say what? Vi var i alla fall väldigt neutrala med våra smaker och nöjde oss med det "normala", haha. Blev en ganska tidig kväll jämfört med alla andra men likaväl som tidigare dagar hade vi det lika fantastiskt ändå ♥
 
Tror ni vi testade??? INTE EN CHANS!!!
Fina Gamla Stan.
Många andra som letar restaurang.
Toppar nästan risotton jag åt i Berlin!
Through the late night.
Till top