Dag 7 i Skopje, Makedonien (4 Augusti, sista dagen)

Utomlands Permalink0
Eftersom det var vår sista dag i Makedonien gick vi upp väldigt tidigt för att hinna med allt vi skulle göra. Vi skulle hinna med Matka Canyon och Millennium korset innan vi skulle till flygplatsen vid 16.00. Dagen innan hade vi letat efter en stor taxibil som kunde köra oss runt hela dagen. Men hör och häpna! I självaste huvudstaden fanns inte en enda stor taxibil!!!! De som får plats med minst 6 säten. Så vi fick ha två taxibilar istället! Det gick lika bra det med. Å herrejösses vad billigt det vart, till och med idag blir jag förbluffad över hur billigt det var. 
 
Vi käkade frukost och sedan begav vi oss. Vi åkte först till Matka Canyon, en klyfta med medeltida byggnader, inklusive kyrkor, kloster och rester av en fästning. Matka är tydligen en av Makedoniens mest populära utomhusaktiviteter och inget snack om saken, förstod precis varför! Det var sååå vackert och jag ville aldrig lämna. Våra taxichaufförer var inte bara chaufförer utan våra guider hela resans gång, haha. Vilken vinst! Vi tog en tur i floden och hamnade sedan vid grottan Vrelo, som är världens djupaste vattengrotta. Så coolt! 
 
Det var så häftigt i grottan men så skräckinjagande samtidigt. Tror ni inte det är en massa fladdermöss som flyger omkring samtidigt som det är blött på marken så man tror man ska halka och bli deras mat? Haha! Tyvärr så var det tidsbegränsat men hade gärna provat övernatta där!! NOT! Turen var i alla fall helt fantastisk och det är något alla måste göra ifall de åker till Skopje! 
 
När vi var klara där tog våra taxichaufförer oss till en liten by uppe i bergen där vi käkade en jättegod lunch och njöt av utsikten och det pittoreska området. De tog oss till ett smultronställe, definitivt! Jag måste ta reda på vad det heter så jag kan skriva in det här sen. Vi hade en jättehärlig servitör som gjorde hela upplevelsen så mycket bättre. Så fint folk! 
 
När vi ätit klart åkte vi till korset och jag ville men samtidigt inte. På senare dar har jag blivit så rädd för linbana, för att man känner sig så liten och det finns inget som kan skydda en, hehe. Men jag fick motarbeta rädslan och vi åkte till korset! Sedan kom jag på att jag skulle ju åka tillbaka också, haha. Men det gick bra, jag blev stolt över mig själv! Korset var så mäktigt och vilken känsla att få se det på nära håll. Det är världens största kors och det är coolt att ha sett det! Det måste ni också göra om ni är där! 
 
När vi var klara där då var våra aktiviteter slut och det var dags att åka tillbaka till vårt hotell för att hämta våra grejer innan vi begav oss till flygplatsen. Även dessa taxichaufförer kramade vi, tror min kusin André blev vän med dem på Facebook också, haha! Vilken vecka vi haft. Jag är jätteglad att jag åkte eftersom jag vet inte om jag hade sett Makedonien annars. Jag kan definitivt tänka mig att åka tillbaka men det får dröja lite. Det finns fortfarande väldigt mycket som måste rustas upp men det är fortfarande ett fantastiskt vackert land och folket var så trevliga. Verkligen genuina och så söta! Tack i efterhand Makedonien, vi ses när vi ses! ♥
 
Utsikten!!!! Ville inte missa något! 
Åh, vill bara gråta! Vill så gärna tillbaka! 
Dags för tur i floden.
Dags att gå ned i grottan.
Läskig bild?! 
Inne i grottan. Fick tyvärr ingen bild på fladdermössen men min syster fick riktigt grymma med sin kamera. Hmm det där med kameran igen!!! 
Vi tog en liten fika efter båtturen innan vi begav oss. Mysig utsikt jag hade va?
Påväg till byn så stannade vi vid en kyrka. Att få se vackra vyer och landskap är något jag uppskattar så oerhört mycket idag. 
Fina byn! 
Provade denna glass där som inte finns här. För sött! 
Vi delade på en stor förrätt med lokala ostar, mycket gott. 
Käkade Chicken Fingers en sista gång, LOL.
Vår servitör och ena taxichauffören. 
Dags att åka upp *min mage börjar göra ont*.
Titta så duktig jag var! Jag vågade till och med ta en bild! 
Efter denna bild satte jag mig genast ned när jag såg höjden, haha! 
Millennium korset! Titta bara! 
En sista titt över Skopje ♥

Tisdag 25 Oktober 16| Sweat

Life of Sofie Permalink0
God eftermiddag peeps. Kom alldeles nyss hem från gymmet, körde ett riktigt mördarpass. En timme på crosstrainern och sedan gjorde jag några övningar på maskinerna. Gick därifrån med ett stort leende på läpparna och endorfinerna dansade runt i kroppen. Har verkligen sett allvaret i träning sen jag gjorde illa min rygg, nu ska jag verkligen vara ordentlig med träning. Sedan så säger ju forskningen att om man kör regelbunden träning kan såväl minne och kreativitet förbättras. Hur bra?! Man håller kroppen i trim och blir dessutom smartare. Bästa! 
 
Annars. Har ett sista inlägg kvar av Makedonien och det ska jag skriva strax efter detta. Tror absolut inte jag kör på Kanada, två veckor... För mycket att komma ihåg, haha! Har funderar lite om jag ska ta med mig paddan till Berlin men är lite kluven kring det. Kan ju vara skönt att skriva av sig på kvällen men samtidigt får jag världens värk i fingrarna efter mitt skrivande, haha. Vi får se! Kommer ju komma inlägg om Berlin ändå, på något sätt! 
 
Nej, nu ska jag duscha. Vi hörs babes! Puss på er! ♥
 
Imorgon blir det ensiffrigt! 

Dag 6 i Skopje, Makedonien (3 Augusti)

Utomlands Permalink0
Dagen började med en lång bilfärd från Ohrid till Skopje. Denna gång åkte vi dock när det var ljust, så det kändes lite säkrare, heh. Det jag fasade mest inför fick jag se. Nämligen en påkörd hund. Det var helt fruktansvärt och jag kunde inte låta bli att skrika till. Gud, mitt hjärta värkte så. Stackars djur. 
 
Annars gick bilresan bra och vår chaufför var så söt och snäll. De tjänar inte speciellt bra där och killen hade varit så gullig och så lugn på vägen (inte vanligt där!! trots skäll!!) så vi dricksade honom rejält. När vi sa hejdå pussade han liksom oss på kinden och kramade oss. Vem får en sådan relation till sin taxichaufför i Sverige? Haha! 
 
Vi checkade in på vårt hotell och gjorde oss tillrätta innan vi gav oss ut i huvudstaden. Vi gick genom Old Bazaar som tydligen var en vanlig turistattraktion. Det var inte så mycket att se tyvärr, men vi kunde åtminstone checka av det. Vi fortsatte bara att gå och gick dit näsan pekade oss, bokstavligen haha. 
 
Skopje expanderar och det är kul att se. Massa nya vackra byggnader och ståtliga statyer. Vissa gav mig en Game of Thrones känsla eftersom de är så ofantligt stora och mäktiga. Det var coolt! Vi hamnade även i Skopje City Mall några timmar och det var kul att kolla på shopping. Handlade lite där som jag bjudit på tidigare! 
 
Vi turistade hela dagen men avslutade kvällen på restaurang "Bistro London" som hade riktigt god mat. Hade även två trubadurer medan vi käkade så det var skön stämning. Det var nog första gången jag gillade maten på riktigt, mycket hade ju gått ned men var inte särskilt aptitligt. Jag tror att mycket är bättre i huvudstaden. Jisses, det låter som Hungerspelen haha? 
 
När vi var mätta och belåtna promenerade vi hem till vårt hotell och sov en väldigt skön natts sömn. Vi gillade Skopje! 
 
På vägen till Skopje stannade vi för frukost, var som en makedonsk version av Starbucks! 
Framme på hotellet. Vårt rum var fräscht! 
Finns allt möjligt utomlands, haha! 
Promenerar genom bazaaren. 
Staty i centrala Skopje.
En vy över Makedonientorget från Stenbron. Statyn på torget kallas inofficiellt för "Warrior on a Horse" men det är givetvis Alexander den Store. I bakgrunden skymtas Vodnoberget och det ikoniska Millenium Cross. 
Mäktig staty. 
Vi stannade till vid restaurangen/caféet Pelister och tog en fika. Denna chokladkaka var jättegod! 
Såg kyrkan St. Constantin and Elena på väg till gallerian.
Shoopping!! 
*Lägger ifrån mig mitt vapen*
Kvällsturistande. Gillade hur allt lyste så fint på kvällen. 
Likaså med Alexander Den Store statyn. 
Väldigt brittisk miljö, haha. Nej, men det var jättemysigt och fräscht! 
Vi delade på en god charkbricka.
Min mat! 
Detta var alltså en efterrätt för barn... Men lika god för vuxna också! ;-) 
Till top