/ Utomlands /

Schweiz, dag 5 och 6

Efter en skön sovmorgon åkte vi till Château de Chillon, som jag hade sett dagen innan på Schweiz to-do-lista på Google, haha. Rebecca hade varit där innan men aldrig inne i själva slottet, så det var kul att vi kunde åka dit. Hon har nämligen som standard att aldrig åka tillbaka till samma ställen två gånger och det förstår jag, speciellt om det är nära inpå i tiden, haha. När vi facetimeade med mamma när jag kom hem sa vi att nästa gång vi tre åker dit så får hon gå in själv så kan vi sitta i fiket utanför, HAHA! 
 
Det var superhäftigt att se slottet som är från 1200-talet och dess historia. Jag är verkligen usel på historia men jag lär mig mycket av att göra sådana här studiebesök, än att läsa information på nätet- mycket mer praktiskt ;-) Efter vårt besök åkte vi in till staden Montreux för lite sightseeing och fika. Mysigt men inte någon stad som sätter sig på minnet för mig. Nu har jag sett så många städer i Schweiz som är mycket mer av WOW-faktor för mig. Men man måste ju se det för att kunna avgöra det. När vi var tillbaka hemma så åt vi middag och hade lite senare en filmkväll och denna gång valde vi en mycket bättre film, haha. 
 
 Rebeccas balkong är så stor och nice! 
Ni ser hur fint det var, även området runtomkring var en fröjd för ögat. 
Hyllning till Freddie Mercury. 
Ändå fint i Montreux, det förnekar jag inte- men man blir mer kräsen av att vilja åka tillbaka efter man sett mer och mer. Vi går inte heller tillbaka till fiket Zurcher heller, fattigaste någonsin, haha!
Svamprisotto till middag, mums!
Massa god snacks, bland annat osten Reblochon- första gången jag testade den och det var väldigt gott!
 
Torsdag morgon var vi fortfarande lite osäkra på vad vi skulle göra men bestämde oss tillslut för att åka till Lausanne och turista där. Ännu en stad jag inte varit i och såg fram emot att besöka. Gillade staden betydligt mer än Montreux och lite mer i min stil med mer moderna affärer, restauranger och helt enkelt mer att göra. Vi åt en lätt lunch direkt när vi kom fram innan vi strosade runt.
 
Efter några timmar åkte vi tillbaka till Neuchâtel för att bada! Det var jätteskönt att svalka sig då det inte är det lättaste att turista i över 30 grader, haha ska ej klaga! Vi paddlade i vanlig ordning, solade och bara njöt. Vi var där i några timmar innan vi begav oss hemåt, då tog jag en lång dusch och vi slappade resten av kvällen. 
 
 
Fika/lunch på Moutarlier. 
Fina Lausanne. Palud torget var superfint, vägen till katedralen, katedralen, de små fina butikerna, gränderna/vägarna och denna restaurang är något som gjorde mig förälskad. 
Men detta var nog bland det bästa av besöket i Lausanne. Donut-provning på Krispy Kreme, haha. Faaaan så gott det var! Vi fick även en färsk munk medan vi väntade på våra donuts, så OM vi var mätta efteråt...
Vår eftermiddag/kväll på badet var helt fantastisk. Gick en kvinna förbi med söööötaste åsnan, blev så glad haha<3 Vem vill förresten inte bada bredvid vingårdar? DRÖM!