Cheers for 2018!

Life of Sofie Permalink0
2017. Snart passé. Vi är inne på den sista dagen av detta år. 365 dagar har flugit förbi ens ögon som en vind, en bitterljuv och lite surrealistisk vind. Tiden går så otroligt snabbt. Vi blir äldre men samt klokare. Det gagnar ändå för en att leva vidare en dag till. Att få fira nyår är ett resultat av livet, vi lever fortfarande, något som inte är så självklart. Det är jag evigt tacksam över. Jag har lärt mig så ofantligt mycket i år. Det om något är obegripligt i mitt huvud. Alla mål jag satt upp psykiskt i år har jag nästan uträttat. Jag är så stolt över mig själv vad jag kan åstadkomma.
 
 
Att vara modig är inte lätt, det krävs så mycket styrka inifrån för att ta ditt steg ut ur bekvämlighetszonen. Men, jag gjorde det i år. Tamigfanattjaggjorde. Jag har varit så skraj för så mycket, mer än jag kan räkna på fingrarna. Men i slutet av förra året bestämde jag mig för att det måste ändras, NU. Allt är en illusion, ingenting blir enklare av att skjuta fram på det. Något som skrämt mig så oerhört är att tycka om någon och bli sårad. I år gjorde båda dess ting och mina värsta farhågor besannades med. Fast, vet ni? Mitt hjärta pulserar. Den brast, men läkte. Å jag är inte rädd för att göra om det. För det är ett priviligeum att känna såhär, för man lever ut till varenda atom man berikats med. Hur modig man är, det är ofattbart. All den smärta man utsatt sig för, men att en faktiskt är villig att göra om det trots all den turbulens man varit med om. 
 
Det här året har verkligen varit det bästa i mitt liv. På riktigt. För jag har sett till att det blivit så. Å jag har inte förstått vad jag varit kapabel till förrän i år. Jag kan göra stordåd och jag kan uträtta exakt vad jag vill. För om jag vill, så ser jag till att det sker. Är ni medvetna om hur mycket makt varje individ har i sitt sinne och själ? Inget kan hålla tillbaka en. Jag har chockat mig själv gång på gång och det har blivit lite av en kick. En dos jag vill injicera gång på gång. Detta är bara början på livet jag planerat. 
 
 
Alla fantastiska resor, minnen och människor. Varje år giver mig något nytt att leva på och att blicka tillbaka till. Trots mycket sorg och smärta kan jag inte låta bli att känna hela djurparken i min mage när jag reflekterar över det nalkande året. Det låter så oerhört klyschigt när jag säger att 2017 varit det bästa i hela mitt liv. Fast det är till och med en underdrift. 
 
För det stämmer överens in i minsta detalj. Ni vet när man träffar denna sanna kärleken skriven i versaler och inser att de forna älskarna inte ens var din kärlek överhuvudtaget? Att du nu faktiskt förstått dig på vad riktig kärlek är och känns som? Exakt så känner jag för detta år och det antågande. Jag har fått försmak på livets alla karameller och man vill inte sluta efter en tredje, för det smakar så gott. Man kräver mer. 
 
 
Jag är så exalterad för 2018, blir så glad in i varje rot. Ibland känns det som att jag har en aura, bokstavligen. För jag är så glad över livet och livet självt. Jag är så upprymd för mer skola, få upptäcka resten av världen, träffa nya ansikten och knyta band, fortsätta vara driftig och ambitiös, vara en svamp efter all möjlig kunskap, nå mina mål, vara lika galen och nyfiken som alltid, träffa dem jag tycker så oerhört mycket om att hjärtat nästan spricker och bara få leva fullt ut. 
 
2018, här har ni en tjej som är i sitt livs process och jag väntar spänt på vad du ska visa mig nästa år. Jag är inte feg längre. Allt jag har att erbjuda kommer så småningom, vänta bara. Jag avslutade årets inlägg med att jag skulle ta 2017 med storm och OM jag gjorde det. Nu backar jag bak och tar en ny sats för att göra det återigen. 2018, här kommer en orkan. 
  
 
 

En liten Nyårslista

Life of Sofie Permalink0

Gjorde du något under år 2017 som du aldrig gjort förut? 

Ja, det här året har nog varit det mest historiska för mig i personlig väg.

Genomdrev du någon stor förändring? 

Jag har gått ned 10 kg och det trodde jag aldrig var möjligt, men här är jag idag och jag är så fruktansvärt stolt. Att jag också börjat träna har inte riktigt varit med i min vardag förut så det har varit en stor förändring. 

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2017? 

Min barndomsvän Olivia har blivit mamma till en fantastiskt söt liten pojke!

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? 

25 maj, men det håller vi hemligt här, haha!

Dog någon som stod dig nära? 

Min mormor som jag saknar så fruktansvärt mycket. 

 

Vilka länder besökte du? 

Blev England för tredje gången (för mig), Belgien, Frankrike, Libanon, Norge och Malta!

 
Bästa köpet? 

Min iPhone 7 troligtvis, eller min Macbook Air. Dilemma där!

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Ja, har fått sådan fin uppmärksamhet i år av en jag tyckt om. Det var mycket sväva-på-rosa-moln detta år. 

Saknar du något från år 2017 som du vill ha år 2018? 

Hmm, går det att få mer timmar på dygnet? Ingenting räcker ju till! Har insett vikten av produktivitet och man får sådan kick av det och där inser man hur begränsad man är till tidens omfattning. 

Vad önskar du att du hade gjort mer? 

Festat! Jag är bara ung en gång!

 
Vad önskar du att du gjort mindre? 

Grubblat över lönlösa ting och tillåtit mig bli nedtryckt. Aldrig igen. 

Favoritprogram på TV? 

Jag kollar aldrig på TV, men måste väl varit Game of Thrones i vanlig ordning och serier på SVTPlay! 

Bästa boken du läste? 

När Hundarna kommer tyckte jag var riktigt bra. Jag kände igen en av händelserna i boken och mycket riktigt, författaren har tagit "inspiration" från John Hrons mord av nynazister. Så ofattbart tragiskt än idag. Har inte läst så mycket i år som jag velat, mycket kurslitteratur har kommit tillhands men inte mycket annat än det. 

Största musikaliska upptäckten? 

Måste nog säga opera! Jag har alltid haft en förkärlek för det men i år har jag verkligen insett vilken fantastisk genre det är, så mycket kraft och styrka i sångarna/sångerskorna. Fascinerande! Pappa fick faktiskt i julklapp av mig att vi ska gå på Kungliga Operan för en föreställning, kan ju vara lite av en gåva till mig med, haha!

Bästa helgen? 

När jag och Nathalie överraskade Cornelia i Borås, det var så kul! Å vilken rolig helg vi hade! Saknar min Connebanan så fruktansvärt mycket!

 
Vad var din största framgång på jobbet 2017? 

Oj, ingenting? Nu studerar jag och det har jag tänkt göra minst 3 år framåt. Vi återkommer till denna om några år!

Din största framgång på det privata planet? 

Att jag blivit så ofantligt modig. Jag kan knappt förstå det själv!!

Största misstaget? 

Jag har ältat alldeles för mycket, jag måste leva som jag lär. Men vissa saker tar tid att komma över.  

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Definitivt gladare!

 
Vad spenderade du mest pengar på? 

Skönhet med all säkerhet. 

Något du önskade dig och fick? 

Att jag skulle komma in på högskola och det gjorde jag, det är jag så glad över!

Något du önskade dig och inte fick? 

Hmm, en ömsesidig relation ett tag.  

Vad gjorde du på din födelsedag 2017? 

Vi begravde min mormor och min födelsedag var inte första prioritering. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Hmm, det känns inte som det. Inget jag kan komma på nu. 

Vad fick dig att må bra? 

Min familj, mina fantastiska vänner, att jag gjort saker jag velat så länge och fått se så fantastiskt vackra länder! 

 
Vem saknade du? 

Min mormor. 

De bästa nya människorna du träffade? 

Många i min klass, att få gå på universitet/högskola är verkligen en bedrift, plugget i sig självt är enastående, men man får träffa likasinnade och de växer inte på träd.  

Mest stolt över? 

Förmodligen att jag vågat ge mig in i kärlekslivet, det har tagit enormt med tid men känns inte som en dag försent. 

Högsta önskan just nu? 

Att 2018 blir tusen gånger bättre! Det kommer vara svårt att toppa 2017 så det krävs mycket, men tror det finns stora möjligheter!

 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

Just nu finns det inte speciellt mycket jag är onöjd med, men förmodligen att se ännu mer NYA länder och inte vara någon till lags som kräver det. Aldrig. 

 

Malta, dag 2

Utomlands Permalink0
Vi hade bestämt för att ses vid frukostsalen vid 09.00 så runt 08.30 klev jag och syrran upp, med solen strålandes genom våra gardiner. Helt fantastiskt! Medan jag borstade tänderna klev jag ut på balkongen och väl där ute såg jag båda mina fastrar, min farbror och hans sambo. Vilken syn, haha! Alla var ute på sina balkonger och vi hade våra rum nästintill varandra, superkul! 
 
Vi gick sedan tillsammans till frukostbuffén för att se vad de hade att erbjuda. Var ett ganska stort utbud så det fanns mycket att välja mellan, man kunde till och med få skumpa om man ville! Ser man på! När vi sölat klart och ätit oss mätta bestämde vi en ny tid vi skulle mötas upp igen för att sedan åka in till huvudstaden! 
 
Bussresan kändes som en evighet, det var tydligt att Maltas kollektivtrafik inte var särskilt uppstyrt och brist på rutter och bussar, så många gånger vi fick åka i cirklar så bussresan blev dubbelt så längre än vad den egentligen var. Men jag tyckte det var mysigt också, alltid när jag är utomlands och färdas med något transportmedel sitter jag fastklistrad mot fönstret, inte missa något! 
 
När vi kom fram började vi strosa runt utan något direkt mål. Vi skulle till en kyrka men den var tydligen stängd så det var ju snopet, men lika bra hade vi ändå! Jag är inte så van vid att inte ha kontroll på mina utomlandsresor, fast det var väldigt skönt på ett sätt! Bara gå mot näsans riktning. Vem vet vad som väntar! Det som dock är lite drygt är att jag knappt vet vad hälften av platserna heter som vi varit på, för allt var ju rätt spontant, haha! Får åka dit och notera alla ställen!
 
Vi strosade runt hela dagen med lite stopp för drickpaus, kisspaus och lunchpaus. Förvånar mig ännu att så mycket ställen är stängd på söndagar? I huvudstäder? Step up your game! Har nog blivit för bortskämd med vår huvudstads förbättringar och förväntar mig detsamma överallt. Tyvärr är det inte så. Så när vi skulle äta lunch fanns det bara bruschetta på menyn, haha. Men tur att det var gott ändå! Lite enformigt men men. Vi lärde oss en läxa, Malta har definitivt siesta! 
 
Runt 17-18.00 tiden drog vi oss hemåt, då var vi lagom trötta i benen. Jag hade ju varit så ivrig över att få gå i mina Birkenstocks ännu en gång innan året var slut, men varit så ivrig att jag glömde mina strumpor. Så det var skönt att få sätta sig på en buss och få dem upptinade, haha! När vi kom tillbaka till hotellet degade jag och syrran i sängen innan det var dags att mötas upp igen för middag! 
 
Vi bestämde oss för att prova hotellets andra restaurang, nämligen buffén de hade. Buffén var helt okej, men jag gillar ju inte riktigt konceptet som jag nämnt förut, men maten smakade i alla fall helt okej. Nu hade jag åtminstone testat och fått veta hur det smakade! Ändå lyckades jag hamna i matkoma, givetvis!! Det som i alla fall klådde maten var våra tokiga samtalsämnen, som vi skrattade! Jättemysigt! 
 
När vi ätit klart begav vi alla oss upp till våra rum för lite mer deg innan läggdags. Jag hade haft en toppen första dag i Malta och såg fram emot kommande! ♥
 
Frukosttime! 
En av de bästa sakerna jag vet i livet, palmer!
Lite julkänsla i Valletta! 
Republic Street, en lång shoppinggata! 
Tyckte detta var ett ballt motiv! 
Gullig tanke!
Pretty! 
Alla dessa vansinniga gator, höga backar och nedförsbackar!
Vill lätt ha en sådan här balkong? Så cool!
Denna dörr och dess entré såg väldigt välkomnande ut. 
Strolling around.
Detta ställe kunde jag inte sluta fota. Så oerhört vackert!
Ville sitta på den där bänken i timmar, en annan gång!
I mean....
Jag och systra mi! 
Tyckte det var ballt att jag fick med när duvorna slog ut sina vingar, häftig kontrast till statyn med dess öppna armar!
Maskrosor, dem tycker jag om! Tänk att de kan växa sig ur asfalt och betong, häftigt!
Lite överblick över Malta! 
Vackra parker överallt!
Å blommor likaså! Jag är nog tjuren Ferdinand som bara vill umgås med blommor och lukta på dem (å fota lite också!). 
Dags för lunch! 
God bruschetta!
Tyvärr ingen aning om vad restaurangen heter, men kan nog känna igen den igen med dessa starka kännetecken som denna udda inredning! 
Artiga bussar!
Foodtime! 
Till top