/ Utomlands /

Söndag 11 Februari 18| Köpenhamn

God eftermiddag allesammans! Jag befinner mig i Köpenhamn och dra på trisse, jag livebloggar! Jag har övervunnit de övre makterna mot min kamp med internet i utlandet. YES! Vet dock inte om det är positivt eller negativt dock, med tanke på att man förlorar tid här men vinner kanske läsarnas tillit till en? Aja, inget mer att reflektera över! 
 
Jag flög till Köpenhamn i fredags eftermiddag efter ett seminarium i skolan, rätt stressigt men jag hann! Gick rätt snabbt men att vänta på väskan tog nästan lika lång tid som flygturen, haha. Ska aldrig klaga på Arlandas terminal 4s bagagerullband någonsin igen. Den väntetiden är en fis i rymden jämfört med andra ställen! Jag tog sedan tåget till Centralen för att möta min killkompis som kommit lite tidigare! Kul att återförenas igen! 
 
Vi lämnade vårt pick och pack på Scandic Webers som vi bor på, väldigt centralt och bra, för att sedan bege oss mot McDonald's och köpa lite käk. Jag var spänd på att se hur det första samtalet med en dansk skulle bli, alla vet ju att danskar definitivt förstår svenskar men att svenskar förstår danskar är inte möjligt!! När jag börjar beställa min meny på McDonald's så bryter kassören mig direkt och säger: "Wooow, there's no way I'm understanding that!", hahaha hur tusan?! Så tydligen är det möjligt för danskar att inte förstå svenskar heller, det har vi lärt oss här, haha! 
 
Mycket mer gjordes inte på fredagkvällen, vi catchade upp, åt McDonald's och kollade på Deadpool som jag aldrig sett förut. Jag blev positivt förvånad, den var så bra! Deadpool 2 kommer tydligen i vår så den ska vi gå och se tillsammans! När vi vaknade på lördagmorgonen började vi med en god frukost, bra utbud! Blev dock lite överraskad av deras chokladpålägg, som är i skivor och inte i en form av smör. Udda men smakar minst lika bra! 
 
Efter frukosten fixade vi oss innan vi intog Köpenhamn! Första stoppet var H.C. Andersens museum som var precis vid Stroget, vilket var jättenära oss! Dock blev jag lite missnöjd, det var inte det museumet jag hade velat gå på, finns tydligen fler! Men det var intressant ändå givetvis! När vi var klara strosade vi runt på Stroget och kollade i butiker. Vi hamnade sedan i Nyhavn som jag hade på min to-do-lista! Så fint och man märker att det gamla är bevarat mycket väl. När vi började bli smått hungriga stannade vi på Våffelbagaren och tog belgiska våfflor, såååå gott! De var lika magiska som våfflorna var i Belgien, well done! 
 
Nästa stopp var Christiania! Det kunde man absolut inte gå miste om! På vägen dit såg vi en fantastisk kyrka som tyvärr var stängd men hindrade mig inte från att knäppa en massa bilder på den utifrån. Vor Frelsers Kirke heter den, missa den inte om ni är här! Den är tydligen utmärkande för sin tornspira med utanpåliggande trappa, coolt va? Å Christiania..... Wow, säger jag bara! Alla har nog hört talats om Christiania men för er som inte hört så är det en del i Köpenhamn som är ett kollektivt självstyre och är verkligen något säregen. Det är inte vackert men det är unikt om något. Färgstarka hus, udda och abstrakta målningar, weed-marknader (lol) och det är lite som att kliva in i tredje världen. En total upplevelse, ni måste passa på om ni är i Köpenhamn! 
 
Efter Christiania begav vi oss hemåt för att vila lite innan vi skulle på vår bordreservation vid 20.00 på The Red Box. Vi hade ingen lust att gå något mer så vi bestämde oss för att färdas med buss, vilket gick käpprätt åt helvete, men tillslut kom vi fram, 20 minuter senare. Hade ringt restaurangen och de höll kvar bordet åt oss, puuh! 
 
The Red Box var en liten restaurang, litet krypin. Men jösses, vilken bra upplevelse vi hade! Servicen var helt fantastisk och maten höjde oss till skyarna, rekommenderar den verkligen! Lägg det på minnet! När vi var mätta och belåtna tänkte vi hitta en bar för någon drink. Vi hamnade på någon bar men det var verkligen tinnitus varning och röken gick rätt in i mina lungor, så vi vände direkt och tänkte att vi kör på baren vid vårt hotell istället, haha. Baren heter Cube och vi blev inte missnöjda! Jag fick min efterlängtade Amaretto Sour och den var supergod! En riktigt bra dag och kväll hade vi haft, gillar Köpenhamn starkt! 
 
Idag sov vi ut och åt en god frukost innan det var dags att ta an Köpenhamn igen. Vi hängde på Tycho Brahe Planetarium som ligger precis vid oss och handlar om astronomi. Jättehäftigt och lärorikt! När vi blev hungriga sökte vi upp ett bra burgerställe och hamnade på Halifax, vattnas i munnen när jag tänker på burgarna igen. Man får möjligheten att bygga upp sin egen burgare med val av bröd och "mittendel", dvs om du vill ha en vanlig biff, kyckling, vegetariskt osv. Rekommenderar verkligen allt vi gjort här hittills! Köpenhamn är så fint, danskarna är så trevliga och det är bra utbud av allt. Rätt dyrt överallt, så man får se till att ha lite sparade pengar. 
 
Nu hänger vi på hotellet och undrar vad vi ska hitta på ikväll. Imorgon är sista dagen och imorgon kväll beger jag mig hemåt. Kul med en weekend så här mitt i slutet av vintern. Bra för själen och ens välmående! Nu ska jag bjussa på lite bilder som kompensation för min långa text, hoppas ni orkat läsa! Vi hörs senare, puss puss! ♥
 
Tagen från min Instagram Story i fredags! 
Ready for takeoff! 
Man vet att man är gammal när man vill gå på TIVOLI för att fota och inte åka karuseller...
Axel Towers! Väldigt fotovänliga! 
En skulptur av H.C. Andersen. 
H.C. Andersen som vaxdocka! Väldigt väl gjort! 
Klok man! 
Strolling on Stroget. 
Fina Köpenhamn! 
Fina Nyhavn! 
Färgglatt! 
Sååå gott! 
Julen håller i sig än! 
Gillar bilden. 
Bron mot Christianshavn. 
Kolla vilken arg blick jag får av fiskmåsen? Om blickar kunde tala hade fiskmåsen lätt sagt: "Biiiitch, vem har gett dig godkännande att fota mig???". Jag lovar!
Vackra svanar. 
Fina kyrkan! 
Ingången till Christiana via Prinsessgade. 
Christiania anses vara ett "andhål" i Köpenhamn och många umgås här. 
Vandrar runt i Christiania. 
En annan ingång till Christiania! 
Älskade lamporna inne på The Red Box! 
Lite "snacks". 
Min förrätt som bestod av svarta tigerräkor med groddar! Ljuvligt. 
Lammställ med lite rotfrukter och godaste potatismosen jag ätit på länge. 
Har man fortfarande inte testat Amaretto Sour under alla gånger jag berättat om den fantastiska drycken är man en dålig dålig människa!!!! Haha, just kidding! 
Planetariumet var i en häftig byggnad! 
Väldigt häftig upplevelse. 
Inne på Halifax.
Blir hungrig bara av att titta på bilden!